27 Kasım 2014 Perşembe

Hacker ne demek ve Hacker çeşitleri

Hacker grupları vs hacker çeşitleri
Hacker grupları vs hacker çeşitleri
Hacker kelimesinin bir çok anlamı olsa dahi konumuz ile ilgili olan ve yaygın olarak bilinen türkçe anlam karşılıgı  ( Bilgisayar Korsanı ) dır. Hackerlar üst düzey programlama bilgisine sahip ve ileri düzeyde ( botnet, exploit ) vb yazılımlar geliştirip bu yazılımları kullanabilen, var olan yazılımlardaki programcıların kodlama hatalarını bularak geliştirilen yazılımları amaçları dışında, kendi amaçları için kullanan kişilerdir. Günümüzde Yedi çeşit hacker grubu vardır.
 
 
Hacktivist ne demek, Hacktivist ne anlama geliyor
Hacktivist ne demek, Hacktivist ne anlama geliyor
1.) Hacktivist Grubu : Hacktivist'ler kendi düşünce ve öngörüleri doğrultusunda, yanlış gördükleri toplumsal ve politik sorun ve olaylara dikkat çekmek, dile getirmek amacı ile  belirli devlet kurumları ve medya sitelerini hacklemek sureti ile gündemlerindeki konular ile ilgili mesajlarını yayan  kişilerdir.
 
Siyah Şakalı Hacker Açılımı
Siyah Şakalı Hacker Açılımı
2.) Siyah Şakalı Hacker'lar ; Bu grup bir çok programlama bilgisine sahip, her türlü programı, internet sitelerini ve bilgisayar sistemlerini güvenlik zaafiyetlerinden yararlanarak ele geçirip yönetebilen, ele geçirdikleri sistemleri kendi amaçlarına hizmet etmesi için kullanan, sistemleri kullanılmaz hale getiren,  devlet kurumları ve şirketlerden gizli bilgi ve belgeleri çalıp ticareti amaçları dogrultusunda kullanan kişilerdir. Hacker grupları içerisindeki en tehlikeli hacker'ler  siyah sapkalı olanlardır ve siyah şapkalı hackerler için "Zoru başarmak kolay, imkansız zaman alır."
Beyaz Şapkalı Hacker kime denir.
Beyaz Şapkalı Hacker kime denir.
3.) Beyaz Şapkalı Hacker'lar : Bu grupta tıpkı siyah şapkalı hacker'lar gıbı programlama dillerine hakim, sistemleri iyi tanıyan ve sistemler üzerinde çalışan yazılımlarda güvenlik açıgı bularak, buldugu güvenlik zaafiyetlerini sistem yöneticilerine bildirerek o güvenlik zaafiyetlerinin siyah şapkalı ve diger hacker gruplarından korunmasını saglayan iyi niyetli hacker'lardır.  Kurumsal firma yada devlet kurumları gibi bir çok alandaki müşterilerine güvenlik hizmeti saglamak sureti ile kazanç saglamaktadırlar.
Gri Şapkalı Hacker kime denir.
Gri Şapkalı Hacker kime denir.
4. ) Gri Şapkalı Hacker'lar :  Genelde tek bir platforma hitap eden örnegin  ( php, asp, myssql, mysql, html )  web programlama dillerinden çok az yada orta düzey programlama bilgisine sahip, hacking forumlarındaki paylaşımlar ve çeşitli kaynaklardan ulaştıkları dökümanları okuyarak ve video sitelerindeki hacking ile ilgili videoları izleyerek hack ile ilgili belli bir bilgi düzeyine ulaşmış ve kendilerini bu konuda geliştren, Yasalar karşısında kendilerine sınırlamalar koyan kişilerdir.  Genellikle gri şapkalı hacker'ların kazançları bir siyah yada beyaz şapkalı hackere göre düşük düzeydedir. Hacklink satıcılarını gri şapkalı hacker'lar olarak nitelendirebiliriz.
Yazılım Korsanları kime denir, Cracker kimdir.
Yazılım Korsanları kime denir, Cracker kimdir.
5.) Yazılım Korsanları ( Cracker'ler )  :  Yazılım korsanları bilgisayar programları, web scriptlerini ve sistem dosyalarının korumalarını kırarak, bu programları yapımcısının izni bilgisi olmadan  internet siteleri ve çeşitli  download yazılımları aracılıgı ile dagıtan ve bu yolla para kazanan kişilerdir, Piyasadaki lisanssız warez scriptleri, crackli oyunları ve  programları yazılım korsanları saglamaktadır.
 
Phreaker kimdir, Phreaker nedir
Phreaker kimdir, Phreaker nedir
Phreaker : Telefon sistemleri üzerinde zaafiyetlerden faydalanarak  ele geçirdigi ağları amaçları dogrultusunda ücretsiz görüşmeler yapmak için kullanan kişilerdir.
 
Script Kiddie ne demek
Script Kiddie ne demek
Script Kiddie : Hiç bir programlama bilgisine sahip olmamalarına rağmen gri şapkalı ve siyah şapkalı hackerların buldugu ve exploit public sitelerinde yayınladıgı güvenlik açıklarını kullanarak, ilgili güvenlik zaafiyetini bünyesinde barındıran herhangi bir sisteme saldırı yapan, yaptıkları işlerde herhangi bir kazancı olmayan, lamerler gibi ego tatmin eden kişilerdir. Bu kişileri lamerlerden ayıran, lamerlere göre daha fazla bilgiye sahip ve araştırmacı ruhuna sahip olmalarıdır.
 
Hack'te Lamer ne demek
Hack'te Lamer ne demek
Lamer : Bu gruptakiler Hacking olayına fazla merak duyan, hacking forumlarında yapılan paylaşımları harfiyen uygulayıp tam olarak ne yaptığının bilincinde olmayan, 10 ile 18 arasında yaşları degişen çocuklardır

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder