18 Temmuz 2010 Pazar

FarmVille Facebook’taki Oyunları Unut ! Google Games Geliyor !

Facebook’un FarmVille ve diğer Zynga yapımı oyunları, kullanıcılarda bağımlılık yaptı. Kullanıcıların yarısından çoğunun oynadığı bu oyunlar, Facebook’a ve Zynga’ya para kazandırırken, bilişimin devlerini de kıskandırıyor. FarmVille ile zengin olan Zynga Facebook’tan ayrılacaktı ancak sosyal ağ ona bol sıfırlı yeni bir anlaşma önererek yuvada tutmayı başardı.
Web dünyasının en büyüklerinden olan Google da Zynga’ya kancayı taktı. Söylentilere göre firma, Zynga’ya Google Games’i geliştirmesi için 100 ile 200 milyon dolar arasında bir para vermiş.
Konuşulanlara göre Zynga’nın Softbank Global’daki hesabına haziran ayında 150 milyon dolar para yatırılmış. Banka bu durumu yanıtsız bıraksa da, bilgiler güvenilir kaynaklardan sızmaya devam ediyor.
Söylentileri biraz daha irdelediğimizde, Google’ın Zynga’ya işi bitirdiğinde 1 milyar dolar ödeyeceğini görüyoruz. 2010 yılının sonunda Google Games’in açılacağını işaret eden söylentilere göre, bu platform yepyeni bir oyun dünyası olacak ve FarmVille’i ve diğer oyunları alt edecek.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder